Mevrouw Fontein brengt lichtpuntjes – II

Hoewel ik me had voorgenomen regelmatig een nieuwe column te schrijven voor deze rubriek, is dat er door allerlei omstandigheden niet van gekomen. Vandaag is er weer wat meer ruimte in mijn hoofd en in mijn hart, dus daar gaan we: deel II van ‘mevrouw Fontein brengt lichtpuntjes’.

Wie had gedacht dat we op deze 25e april 2020 nog steeds aan ‘social distancing’ zouden doen, zoveel mogelijk thuis zouden blijven, vakantieplannen in het honderd zouden zien lopen en dierbaren niet zouden mogen omhelzen? Ik niet. En jij evenmin, denk ik. Maar het is de realiteit die ons allemaal treft. En op bijzondere wijze tegelijkertijd verbindt.

Ik realiseer me dat ik beslist niet mag klagen: mijn dierbaren zijn gezond – en ik ook – mijn baan staat niet op de tocht, mijn eigen bedrijf draait als nooit tevoren en ik kan nog steeds enorm genieten van kleine dingen. Dat heel veel anderen minder gelukkig zijn, besef ik terdege en mijn hart gaat dan ook uit naar iedereen die, al dan niet direct, getroffen wordt door de coronacrisis.

Is er dan niets waar ik stevig van baal? O, jawel, genoeg! Ik zou zo graag mijn moeder weer knuffelen, bijvoorbeeld. En het samen met anderen zingen mis ik ook enorm. Gelukkig is er op dat gebied aan creativiteit geen gebrek. Je hebt ze vast al voorbij zien komen, al die video’s waarin mensen samen muziek maken, in welke vorm dan ook. Ook mijn zangdocent is bezig met het maken van muziekvideo’s (waarin ik ook een rol speel). Zodra die klaar zijn, deel ik de link, uiteraard.

Via de groepsapp van Vibes Voices (het koor dat ik ook verschrikkelijk mis) werd ik attent gemaakt op een video waarin mijn jeugdidool Sting ‘Don’t stand so close to me’ van The Police zingt, begeleid door een orkest van huis-tuin-en-keuken-instrumenten. Let vooral ook op de man rechtsboven 🙂

Nog meer muziek: Steven Verhelst componeerde ‘Song for health’. Op zijn website schrijft hij dat #songforhealth #musicdoesntstop een initiatief is van muzikanten die barsten van de creativiteit en de kracht van muziek willen gebruiken om de zorg een hart onder de riem te steken. Tegelijkertijd willen ze het belang van muziek benadrukken. Joan Handels en Toine Martens brengen in deze video dat prachtige nummer ten gehore.

En tot slot nog iets dat niets met muziek te maken heeft, maar alles met creativiteit: de Arnhem-Lego-challenge op Facebook en Instagram. De opdracht aan (bijna-)Arnhemmers luidt: gebruik een Lego-poppetje om je dagelijkse bezigheden te illustreren. Zelfs de gemeente ondersteunt dit grappige initiatief. Ik stuurde onderstaande foto in (klik hier voor nog veel meer voorbeelden).

Blijf gezond, houd moed en geniet van wat er wél is, in deze moeilijke tijden! Graag tot een volgende keer.

2 gedachten over “Mevrouw Fontein brengt lichtpuntjes – II”

  1. Die ene gevoelige snaar die ik lees. Vol gevoel en gemis neergezet. Knuffel jij je moeder maar lekker, in gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.