Christien Romp | tekstschrijver, redacteur & auteur


Haarscherp herinner ik me hoe bijzonder ik het vond om mijn ouders te zien lezen. Dat wilde ik ook kunnen! Op school ontdekte ik al snel hoe fijn ik het vond te begrijpen wat er op papier stond. En zodra ik fatsoenlijk een pen kon vasthouden, kon ik niet meer stoppen met schrijven.

Wat ik tegenwoordig schrijf, lijkt niet meer op de verhaaltjes van toen. En gelukkig maar: je mag van iemand die professioneel met tekst bezig is immers verwachten dat ze met iets beters komt dan met een kinderlijk geschreven verhaal over een ondeugende eend (en dat ze weet dat zusje slechts met één z geschreven wordt).

Gelderland, Frankrijk, Randstad, Velp
Ik ben opgegroeid in Gelderland en verhuisde op mijn achttiende van een klein dorp in de Achterhoek naar Lyon in Frankrijk. Weer terug in Nederland studeerde ik Franse taal- en letterkunde in Leiden en daarna vestigde ik me in Rotterdam. Ik volgde er opleidingen in marketing en copywriting en belandde aan het eind van de jaren tachtig in  het notariaat. Samen met mijn dochter verliet ik de Randstad in de zomer van 2007. Sindsdien woon ik weer in Gelderland, waar ik sinds 2009 mijn eigen bedrijf heb.

TekstFontein, tekst & redactie
Vanuit mijn kantoor in Velp bij Arnhem werkte ik al jaren als freelance tekstschrijver en redacteur, toen ik in de zomer van 2012 besloot dat voortaan onder de bedrijfsnaam ‘TekstFontein‘ te doen. Ik schrijf teksten waarin elk woord zorgvuldig gekozen is en op de juiste plek staat. Als redacteur heb ik al heel wat manuscripten van getalenteerde auteurs geredigeerd.

boeken / blog
In 2011 debuteerde ik als schrijfster met ‘Na de splitsing rechtdoor’ waarin ik mijn mooiste columns heb samengebracht. In het vroege voorjaar van 2013 verscheen mijn tweede boek: ‘De koorddanser & andere verhalen’. In de schaarse vrije tijd die ik heb, probeer ik mijn eerste roman gestalte te geven.
In mijn blog vind je mijn columns, brieven en verhalen.

Christien Romp | TekstFonteinmijn cv, LinkedIn
Papieren cv’s zijn er al genoeg – ook ik heb er uiteraard een. Toch wilde ik iets meer van mezelf laten zien en heb ik op Prezi.com een digitale versie gemaakt. Uiteraard vind je me ook op LinkedIn.

contact
En tot slot: wil je me iets vertellen of vragen? Dat kan via het contactformulier dat je hier vindt.