mevrouw Fontein laat los #6

Het nieuwe jaar is alweer tien dagen oud. Hoog tijd dus voor een nieuwe ‘mevrouw Fontein’. Deze keer met een klein beetje oud, en wat meer nieuw nieuws.

zondag – zingend het oude jaar uit

Als er iets is waar ik met veel plezier op terugkijk, dan is het wel het zingen bij Popkoor Akkoord. Net als in 2013 doen we ook vandaag mee met de Arnhem Top 2000 Popkoren Contest. Veel zeg ik er verder niet over, want een kort verslag (met foto’s) vind je hier. Absoluut hoogtepunt van de middag: Wonder Woman. Heerlijk om zo het oude jaar muzikaal uit te kunnen luiden.

donderdag – met gemengde gevoelens

Na een fijne oudejaarsavond en wat weinig nachtrust rijd ik op de A1. Voorheen verheugde ik me op wat het nieuwe jaar me zou gaan brengen en dat is vandaag niet anders. Maar toch maak ik me ook zorgen. De bodem van mijn spaarrekening komt in zicht, ik heb nog maar een paar kleine opdrachten in het verschiet en de potentiële opdrachtgevers die me al maanden gouden bergen beloven, maken die beloften niet waar. En dat terwijl TekstFontein vanaf medio januari mijn enige bron van inkomsten zal zijn. ‘Je solliciteert toch ook nog steeds?’ fluistert een stemmetje in mijn hoofd. Hardop antwoord ik: ‘Alsof dat wat oplevert!’

Weer thuis realiseer ik me dat niemand weet wat het nieuwe jaar gaat brengen. En die gedachte troost me. Enigszins.

zondag – hij eruit of ik eruit

Twee jaar geleden besloot ik: nooit meer een kerstboom. En wie de vorige editie van ‘mevrouw Fontein’ gelezen heeft, weet dat ik uiteindelijk toch weer overstag ging. Maar vandaag mag, nee móét hij eruit. Zo voorzichtig mogelijk probeer ik de kerstversiering uit de boom te halen. Het levert een regen van naalden op. Daarna sleur ik het ding de trap af, door mijn werkkamer en de logeerkamer naar buiten. Over een tapijt van dennennaalden loop ik terug naar de woonkamer. Hij is eruit! Voorgoed. Het huis is weer van ons. En nu … stofzuigen.

01_mw fontein

woensdag – wellicht tot ziens in het nieuwe jaar

Vanochtend ontvang ik per telefoon een uitnodiging voor … een sollicitatiegesprek. Nadat ik heb opgehangen tolt er van alles door mijn hoofd. Blijdschap, nieuwsgierigheid, opluchting, een vleugje nervositeit. Maar wat overheerst is toch het gevoel dat 2015 misschien meer goeds voor me in petto blijkt te hebben dan ik op 1 januari dacht.

4 gedachten over “mevrouw Fontein laat los #6”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.