Einde van een zoektocht

Bijna twee jaar geleden nam ik afscheid van Popkoor Akkoord. Ik schreef daarover:

Plotseling besef ik dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan, het plezier in samen zingen terug te vinden. Ik moet weer op zoek naar kippenvel!

De zoektocht begon. Ik woonde repetities bij van verschillende koren in de buurt, maar vond er niet wat ik zocht – en in een enkel geval bleek ik niet degene naar wie men op zoek was. Aan het eind van 2018 deed ik mee met een kerstproject van Valley Voices, een geweldig, uitsluitend uit vrouwen bestaand barbershopkoor in Ede. ‘Waarom word je geen volledig lid,’ vroegen ze, toen het project bijna afgelopen was. Vanwege de afstand besloot ik dat niet te doen.

In februari vorig jaar werd het gemis te groot: ik wilde zo graag weer samen met anderen zingen. Daarom meldde ik me bij zangdocent Kees Boerboom in Elst. Sindsdien heb ik om de week met drie andere vrouwen zangles. Ik geniet daar telkens weer intens van. Toch miste ik iets. Kees organiseert weliswaar eens per jaar een ‘leerlingenmiddag’ waar we ons (als 4-Tune) mogen presenteren, maar ik wilde zo graag weer aan een grote productie meewerken.

In de zomer woonden mijn dochter en ik de try-out bij van ‘Airborne 2019′. In de pauze van de voorstelling raakte ik in gesprek met muzikaal leider Elke Jansen. Ik vertelde haar over mijn zoektocht en haar ogen begonnen te glinsteren. ‘Je moet maar eens auditie komen doen,’ zei ze. Een paar maanden later ontdekte ik waarom Elke zo enthousiast was: ze zou in januari 2020 starten met een fonkelnieuw projectkoor: Vibes Voices.

In november deed ik auditie en al de volgende dag berichtte Elke mij: ‘Van harte welkom bij Vibes Voices.’ Ze deelde via Spotify een playlist met nummers van onder meer Kensington, Coldplay en Pink Floyd. Bij het beluisteren daarvan werd ik nog enthousiaster dan ik al was. En toen ik begon met het instuderen van de eerste nummers, verscheen aarzelend wat kippenvel op mijn armen.

6 januari 2020. Vanavond is de eerste repetitie van Vibes Voices. Er is taart, heel veel taart. Nadat Elke en regisseur Richard Sprokkereef hebben verteld wat we kunnen verwachten en de ‘Vibes Voices-taart’ hebben aangesneden, onthult Richard de naam van de muzikale productie die we op 7 en 8 november 2020 naar de Theaterkerk in Bemmel brengen: Insane.

Om mij heen zie ik alleen maar opgetogen zangers en zangeressen; zij hebben er zo te zien net zo veel zin in als ik. Al tijdens het inzingen kriebelt het en wanneer de eerste noten van een van de nummers op het repertoire hebben geklonken weet ik het zeker. Mijn zoektocht eindigt hier. Vanavond. In het Huis van Puck. Zelfs na de repetitie, onderweg naar huis, heb ik dat waarnaar ik zo lang en zo intensief gezocht heb: kippenvel. En ik heb ongelofelijk veel zin om straks in november iets geweldigs neer te zetten.

8 gedachten over “Einde van een zoektocht”

  1. Wat mooi! Het ziet er alleen al uit als een gezellige, energieke groep. Ben benieuwd naar de zangkunsten die daarbij horen 🙂

  2. Tadaa! Misschien niet dezelfde route, maar ook mijn zoektocht eindigt hier… eigenlijk na een paar jaar “zoeken”. En dankzij jouw tip Christien!
    En dezelfde kriebels… dit kan niet anders dan een top ervaring worden😊

  3. Wat fijn Christien, ik verheug me op je creatieve pen waardoor ik er bijna bij ben. En natuurlijk kom ik kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.