All I want for Christmas

23 december 2023, 16.00 uur.

Exact een jaar geleden keken we elkaar voor de eerste keer in de ogen. De hele wereld (nou ja: het station in Arnhem) verdween en ik zag alleen maar jouw blik. Op de een of andere manier wist ik meteen: bij jou wil ik horen. Na die eerste fantastische date hadden we veelvuldig contact en spraken we af elkaar drie dagen later opnieuw te ontmoeten. Jij stuurde me meteen nadat we die afspraak gemaakt hadden het liedje All I Want For Christmas. Ja, dacht ik toen, jij bent alles wat ik wil voor Kerst.

Zonder reserves stortten we ons op eerste kerstdag in een romantisch avontuur. Ik wist niet dat liefde ontvangen en geven zo adembenemend kon zijn. In het begin was ik nog weleens bang om wakker te worden uit een prachtige droom en banger nog om zoiets moois te verliezen. Jij spoorde me aan te genieten van wat er is, bracht de wil om van alle momenten samen een feestje te maken op mij over en nam zo mijn zorgen weg. Ja, het was een feest om met jou op Ameland te verblijven, eindeloze fietstochten te maken door bossen, duinen en langs rivieren, lokale (en niet altijd even smakelijke) specialiteiten te proeven in Lissabon, theatervoorstellingen en de Gentse Feesten te bezoeken, door Toscaanse dorpjes te dwalen en in de Middellandse Zee te zwemmen. Maar ook van de simpele dingen als samen boodschappen doen en koken maakten we een feest.

Ik hou van de manier waarop je in het leven staat, naar me kijkt en me aanraakt. Ik hou van je grapjes, de aandacht en warmte die je schenkt aan wie jou dierbaar zijn en van je gedrevenheid, van je overtuiging dat de meeste mensen goed zijn en van het feit dat we samen van 2023 een onophoudelijk feest hebben weten te maken.

Wat een fantastisch eerste jaar is het geworden. Dankjewel daarvoor, lief. En net als vorig jaar ben jij nu weer ‘all I want for Christmas’.

10 gedachten over “All I want for Christmas”

  1. Hoe bijzonder!!
    Geniet er van allebei en het wordt onderhand natuurlijk wel tijd dat we Lodewijk een keer irl gaan zien……
    Fijne feestdagen samen.

  2. Wat was dat een mooi moment, jullie eerste ontmoeting. En……. het bleef…….. Ik ben zo blij voor je, voor jullie.

  3. Wat heerlijk Christien! Een prachtig nieuwjaar gewenst voor jullie samen 🎇😘

  4. Sinds ik van jouw artikeltjes heb kennisgenomen, lees ik ze met veel genoegen en weet je de sfeer op mij als lezer over te brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.