Christien Romp | tekstschrijver, redacteur & auteur


Haarscherp herinner ik me hoe mijn ouders verdiept konden zijn in een tijdschrift, een boek of krant. Ik kon niet wachten totdat ik kon wat zij konden: lezen! Toen ik dat eenmaal onder de knie had, ontdekte ik al snel dat ik schrijven nóg leuker vond dan lezen. De aard en inhoud van wat ik tegenwoordig schrijf lijken niet meer op die van de eenvoudige kinderverhaaltjes van lang geleden. Maar nog steeds schrijf ik waar en wanneer ik maar kan.   

Gelderland, Frankrijk, Randstad, Velp
Ik ben opgegroeid in Gelderland en verhuisde op mijn achttiende van een klein dorp in de Achterhoek naar Lyon in Frankrijk. Weer terug in Nederland studeerde ik Franse taal- en letterkunde in Leiden en daarna vestigde ik me in Rotterdam. Ik volgde er opleidingen in marketing en copywriting en belandde aan het eind van de jaren tachtig in  het notariaat. Samen met mijn dochter verliet ik de Randstad in de zomer van 2007. Sindsdien woon ik weer in Gelderland, waar ik sinds 2009 mijn eigen bedrijf heb.

TekstFontein, tekst & redactie
Vanuit mijn kantoor in Velp bij Arnhem werkte ik al jaren als freelance tekstschrijver en redacteur, toen ik in de zomer van 2012 besloot dat voortaan onder de bedrijfsnaam ‘TekstFontein‘ te doen. Ik schrijf teksten waarin elk woord zorgvuldig gekozen is en op de juiste plek staat. Als redacteur help ik anderen om hun tekst te verbeteren.

boeken
In 2011 debuteerde ik als schrijfster met ‘Na de splitsing rechtdoor’ waarin ik mijn mooiste columns heb samengebracht. In het vroege voorjaar van 2013 verscheen mijn tweede boek: ‘De koorddanser & andere verhalen’. In de schaarse vrije tijd die ik heb, probeer ik mijn eerste roman gestalte te geven.

columns, brieven, verhalen en ‘mevrouw Fontein laat los’
In het blog op deze website vind je niet alleen mijn columns, brieven en verhalen maar ook de rubriek ‘mevrouw Fontein laat los‘.

mijn cv, LinkedIn
Papieren cv’s zijn er al genoeg – ook ik heb er uiteraard een. Toch wilde ik iets meer van mezelf laten zien en heb ik op Prezi.com een digitale versie gemaakt. Uiteraard vind je me ook op LinkedIn.

contact
En tot slot: wil je me iets vertellen of vragen? Dat kan via het contactformulier dat je hier vindt.