Gedenkwaardige momenten verzamelen

Tegen het eind van 2016 blader ik terug in mijn agenda. Het jaar kende een aantal hoogtepunten, heuse Gedenkwaardige Gebeurtenissen die we niet snel zullen vergeten: een nieuwe baan, goede studieresultaten en een prachtige vakantie in Griekenland, bijvoorbeeld. Maar er is veel wat ik niet genoteerd heb. Kleine geluksmomenten, waarvan ik dacht dat ze het niet waard waren herinnerd te worden, of die simpelweg overvleugeld werden door de hoogtepunten. Ik besef opeens hoe zonde dat is. Geluk is immers niet de optelsom van enkele hoogtepunten, maar juist van mooie, kleine momenten.

Net voor de jaarwisseling kom ik een idee tegen op internet, waarvan ik meteen onder de indruk ben. Dát wil ik in 2017 ook gaan doen. Een mooie glazen pot vind ik al snel. ‘Gekleurde blaadjes, hebben we die nog ergens?’ vraag ik mijn dochter. Dat is best een domme vraag; als er iemand is die van alles bewaart is zij het wel. En zie, even later tovert ze een vergeten schrijfblok tevoorschijn uit een lang vervlogen en ook een beetje vergeten Diddl-tijdperk. Ik knip een deel van de vrolijk gekleurde blaadjes in 104 kleinere.

We spreken af dat we vanaf het eerste weekend in januari allebei een mooi moment uit de voorafgaande week op zo’n blaadje noteren. Dat mag van alles zijn, zolang het maar iets kleins is. De hoogtepunten onthouden we wel: we willen de pot juist vullen met mooie, kleine dingen die daardoor als vanzelf veranderen in Gedenkwaardige Momenten. Aan het eind van het jaar hebben we dan 104 (of meer) van dergelijke momenten verzameld, die we op Oudejaarsdag uit hun glazen omhulsel zullen bevrijden. Al lezend zullen we dan beseffen wat een mooie optelsom 2017 ons heeft opgeleverd.  Ik hoef maar even naar de pot te kijken – de geluksmomentjesteller staat op dit moment op vier – om van die gedachte nu al gelukkig te worden.

 

PS Hoewel het eigenlijk not done is op 15 januari, doe ik het toch: ik wens jou een jaar vól Gedenkwaardige Momenten! 

4 gedachten over “Gedenkwaardige momenten verzamelen”

  1. Kijk, en dat is nu eens een mooi voornemen voor een nieuw jaar. Ik hoop dat jou glazen bol gevuld wordt met veel memorabele momentjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.