2017: een jaar boordevol gedenkwaardige momenten

Een jaar geleden besloot ik in 2017 gedenkwaardige momenten te gaan verzamelen.  Mijn dochter en ik hebben trouw elke week zo’n moment op een briefje geschreven en die velletjes papier in de glazen pot gedaan. Rond september was die al tot aan de rand toe gevuld.

Vanmiddag maken we de pot leeg, lezen we al die briefjes hardop aan elkaar voor.  Hoewel ik me had voorgenomen alleen de ‘kleine’ geluksmomenten te noteren, zitten er toch ook grote in de pot. Charlotte kreeg haar bachelordiploma en dat vond ik zo bijzonder, dat ik dat met hoofdletters genoteerd heb.  Dat ze dat, ondanks alle tegenslagen, voor elkaar gekregen heeft, vervult me nog steeds met heel veel trots. Ook op onze Schotlandreis kijken we met veel plezier terug. En tegen het eind van het jaar trad ik met Popkoor Akkoord tweemaal op voor een uitverkocht Posttheater: dat leverde een aaneenschakeling van geluksmomenten, die ik niet genoteerd heb (de pot was immers al lang vol).

Natuurlijk kende 2017 ook tegenslagen. Die heb ik niet genoteerd; per slot van rekening gingen we mooie momenten verzamelen. Bovendien blijft wat ons tegenzat ons ook zonder notities bij.  Ze hebben hun sporen in onze ziel nagelaten. Maar elke overwonnen ‘hobbel’ heeft ons ook iets geleerd en uiteindelijk weer wat sterker gemaakt.

Terug naar de briefjes op de tafel, dan. Al luisterend en voorlezend besef ik dat 2017 ons heel veel mooie kleine momenten heeft gebracht. Gaandeweg realiseer ik me dat we vooral genoten hebben van dingen samen doen. Zo vonden we het heerlijk om met mijn moeder naar het prachtige ‘Demain tout commence’ te gaan, bij te praten met vriendinnen en met elkaar, en samen (on)bekende plaatsen  te bezoeken.

We kunnen terugkijken op een mooi 2017 en verheugen ons op 2018. Ongetwijfeld zal ook het nieuwe jaar ons weer veel gedenkwaardige momenten brengen. En net als vorig jaar wens ik jou een 2018 boordevol kleine en grote prachtige momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.