Oeverloos – een zomerverhaal voor Friesland Post

Het maandblad Friesland Post deed een oproep op Facebook: ‘Schrijf een verhaal over een zomer in Friesland’. Ik gaf er gehoor aan, omdat ik in mijn jeugd heel wat zomers in Friesland heb doorgebracht.

Over welke zomer zal ik schrijven, vroeg ik me af. Al snel wist ik: over die van 1982. Net zeventien was ik en ik leerde niet alleen (een beetje) zeilen, maar ook hoe een eerste zoen smaakt (naar cola, in mijn geval).

Al snel nadat ik mijn verhaal bij de redactie had ingeleverd, kreeg ik te horen dat het gepubliceerd zou worden. Of ik ook nog foto’s had? Ik diepte een album op en scande enkele van de foto’s die ik tijdens het zeilkamp had gemaakt met het cameraatje dat ik voor een gulden of twintig had aangeschaft.

Hieronder lees je ‘Oeverloos’, mijn verhaal, zoals dat in de augustuseditie van Friesland Post verschenen is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.