Buiten de lijntjes

Of ik zijn profiel eens wil bekijken, vraagt hij me. Het eerste wat me opvalt aan zijn foto is de weelderige gezichtsbeharing. Een baardje vind ik in sommige gevallen nog wel oké, maar van dat onverzorgde, peper- en zoutkleurige staalwol op zijn kaken word ik niet gelukkig. Zijn helderblauwe ogen kunnen het ‘jakkes-gevoel’ niet compenseren. Kom op, Chris, denk ik, je bent toch niet zo oppervlakkig dat je alleen op uiterlijkheden afgaat? Lezen dus, wat deze meneer te melden heeft.

Zijn profieltekst is niet te vergelijken met wat ik eerder heb gezien. In het afgelopen decennium moet ik er honderden (en misschien wel veel meer) voorbij hebben zien komen. Deze man laat heel duidelijk zien wat hij wil, wie hij is. Hij schrijft dat hij niet buiten de lijntjes kleurt, maar het papier weggooit en op een leeg vel de lijnen aanbrengt zoals hij ze hebben wil. Dat klinkt verfrissend. Maar net wanneer ik het baardje een beetje naar de achtergrond begin te duwen, gaat hij tekeer tegen vrouwen die geïnteresseerd zijn in zijn sterrenbeeld of een andere politieke voorkeur hebben. Zijn vijandige toon staat me misschien nog wel meer tegen dan de gezichtsbeharing.

Maar het wordt nog gekker. Hij schrijft dat hij houdt van naturel. Naïef als ik kan zijn, denk ik: o, hij houdt niet van make-up. Dan lees ik: ‘… dat wil ook zeggen: een beetje trimmen mag, maar helemaal glad/kaal vind ik zonde.’ Mijn eerste gedachte: wat hebben ‘naturel’ en ‘trimmen’ met elkaar te maken? En dan valt het kwartje zo hard dat ik bijna in mijn broek plas van het lachen. Een paar regels verder heeft hij het over dat hij een vrouw zoekt die zijn verhoogde testosteronspiegel kan waarderen (‘dan kan het leuk worden’) en kun je mij helemaal wegbrengen. Een man die in zijn profieltekst al bericht over zijn fysieke wensen en voorkeuren, brrr … Nu weet ik het zeker: meneer Lijntjes past niet bij mij, ondanks zijn mooie blauwe ogen en mijn aanvankelijke waardering voor zijn eigen lijntjes.

Fatsoenshalve stuur ik hem een berichtje om hem dat te laten weten. Ik zeg niks over zijn baardje, de vijandige toon, maar wel dat onze, ehm … fysieke behoeften wat mij betreft niet matchen. ‘Nou ja,’ reageert hij geïrriteerd, ‘veel plezier met je seksloze leven.’ Eigenlijk wil ik nog reageren op zijn advies mijn profiel aan te passen (‘om mannen niet teleur te stellen’) maar in plaats daarvan gooi ik onze correspondentie weg. Ik blokkeer hem ook maar meteen; zijn zelfgemaakte lijntjes zijn mij te ranzig.

8 gedachten over “Buiten de lijntjes”

  1. Je hébt me toch types..!
    En verschillende gradaties:
    Erg, erger, ergst..!
    Al was hij de laatste man op aarde…Of niet, Christien!?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.