Positieve druppels in ere hersteld

Jaren geleden voegde ik dagelijks een ‘positieve druppel’ toe aan mijn andere website, TekstFontein.com. Misschien kun je het je nog herinneren: elke dag een mooi, grappig, ontroerend of opbeurend bericht uit de online media. Om allerlei redenen ben ik daarmee gestopt.

We worden dagelijks overspoeld door akelig nieuws. Je zou bijna gaan geloven dat er nooit meer iets positiefs gebeurt. Maar dat is volgens mij onzin. Er zijn tal van mooie initiatieven en ontwikkelingen, er zijn veel mensen die het beste met de wereld voor hebben, er gebeurt zoveel prachtigs. Het punt is alleen, dat we zo overspoeld worden door negativiteit dat we het positieve niet meer opmerken. En dat is ook niet zo vreemd: sla de gemiddelde (digitale) krant er maar eens op na: de ene tragedie na de andere, (natuur)rampen en aanslagen halen de voorpagina’s, moord, fraude, klimatologische doemscenario’s en complottheorieën strijden om onze aandacht.

Waar is het goede nieuws? Het lijkt verstopt, overwoekerd door de uitlopers van het slechte nieuws. Ik wil het weer zichtbaar maken en begin daarom opnieuw met het delen van mooi nieuws. De ‘positieve druppels’ vind je voortaan op deze website (en niet zoals voorheen op TekstFontein.com). Bovendien heten ze voortaan ‘posidruppels’. Kijk naar ze uit, ze willen graag bekeken worden 🙂

Mocht je een tip hebben voor een bericht in deze rubriek: graag!

Anders dan in het verleden, zal ik de posidruppel telkens door een nieuwe vervangen. Blijf deze site daarom regelmatig bezoeken om geen druppel te missen.

3 gedachten over “Positieve druppels in ere hersteld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.