Mevrouw Fontein laat los – een jaaroverzicht

Hoewel ik me had voorgenomen in december een ‘Mevrouw Fontein laat los-jaaroverzicht’ te schrijven, kwam het er simpelweg niet van. Ik had het te druk, zoals ik al in mijn laatste column van 2015 schreef. Nu het nieuwe jaar alweer tien dagen oud is, komt een jaaroverzicht rijkelijk laat. Toch kan ik het niet laten om alsnog – en in dankbaarheid – nog even terug te kijken op al het moois dat 2015 me gebracht heeft. Op 31 december 2014 schreef ik:

Maar waar 2014 het niet was, heb ik het gevoel dat het komende jaar FAN-TAS-TISCH wordt.

En dat werd het, kijk maar.

 januari: niet opgeven

Het nieuwe jaar begint aarzelend. Ik heb nog steeds geen zicht op een baan, van de opbrengst van TekstFontein alleen kan ik niet leven en ik maak me soms zorgen. Toch ben ik vastbesloten de moed niet op te geven.

mevrouw Fontein laat los #7 – over zweten, borrelen, rammelen, solliciteren, kleuren en een fietstassenvuller

februari: in het teken van cirkels 

‘De cirkel van Akkoord’ luidde de titel van de theatershow van mijn ‘kippenvelclub’. En in de maand februari staat alles in het teken van de voorbereidingen voor die show. Niet alleen ben ik aanwezig bij de (extra) repetities, ik schrijf persberichten, ben druk met het in elkaar zetten van het programmaboekje en blog me een slag in de rondte. Ik vind het heerlijk om te doen en het leidt me af van de zorgen om mijn gezondheid  – die gelukkig ongegrond zullen blijken te zijn.

Het komt goed, mam

maart: intens genieten

Wat dat me je doet, bijna twee jaar lang werken aan een theaterconcert en dan eindelijk, eindelijk het eindresultaat kunnen laten horen?

Van elke seconde genieten

april en mei: kentering

Na bijna 2,5 jaar solliciteren zonder succes, komt in mei de kentering: ik heb een baan!

mevrouw Fontein laat los #13 – over voorspoed en verandering

juni: (ouwe) taart

Sinds juni ben ik officieel een ouwe taart. Nou ja, zo voel ik me niet, maar nu men de vijftigplussers onder de senioren schaart ben ik het dus wel!

Zin om te vieren dat ik 50 word

juli en augustus: werken, een break en een romance

In de zomermaanden bestaat mijn leven voor een groot deel uit werken. Gelukkig is er ook nog tijd voor een korte break. Met mijn dochter ga ik een paar dagen naar Brugge, waar de regen met bakken uit de hemel komt. Toch is het fijn er even tussenuit te zijn. Ondertussen wordt ook ons huis opgeknapt, sleep ik een aantal geweldige opdrachten voor TekstFontein binnen en organiseer ik weer eens een columnwandeling. Die overigens nog een onverwacht staartje zal krijgen in de vorm van een aantal tekenbeten. Verder raak ik verwikkeld in een korte romance en ontvang ik voor het eerst van mijn leven een liefdesbrief.

2015-08-01 15.36.06

september: op hol

De maand september staat in het teken van de liefde, al verloopt een en ander niet zoals ik gehoopt had.

Een verlepte roze wolk

oktober en november: gaat het over?

In oktober en november zit ik minder goed in mijn vel en dat heeft alles te maken met de overgang. Tja, daar krijgen ouwe taarten nu eenmaal mee te maken 🙂 Overigens blijf ik lachen. Soms wat geforceerd, dat wel.

Mevrouw Fontein gaat (maar niet) over

december: een grote verrassing

Voordat de traditionele, notariële decemberdrukte echt losbarst, ga ik met mijn koor naar Gent. We verblijven er een paar nachten in een hotel en zingen op zaterdagmiddag op de kerstmarkt. Ik doe er voldoende energie op om gedurende de rest van de maand de drukte het hoofd te kunnen bieden. Vlak voor Kerstmis weet ik niet wat me overkomt wanneer ik zomaar een nieuwe baan aangeboden krijg.  Wat een verrassing, zo op de drempel naar het nieuwe jaar!

Luidkeels kerstliedjes zingen

Terugkijkend kan ik niet anders dan vaststellen dat 2015 inderdaad een FAN-TAS-TISCH jaar is geweest. Ik kan alleen maar hopen, dat 2016 me minstens net zo goedgezind zal zijn. En nee, na Driekoningen hoort het niet meer, maar ach, daar heb ik lak aan en daarom

wens ik jou alsnog een FAN-TAS-TISCH 2016!

3 gedachten over “Mevrouw Fontein laat los – een jaaroverzicht”

  1. Yep. Nog vers van de pers hoor en niet helemaal in kannen en kruiken, maar over een poosje ga ik dichter bij huis werken. Details volgen zodra alles rond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.