Brief aan mijn jarige moeder (II)

Lieve mam,

Ter gelegenheid van je tachtigste verjaardag schreef ik je exact een jaar geleden een brief. Ik had er  vandaag natuurlijk simpelweg naar kunnen verwijzen, maar ik vind dat het maar traditie moet worden dat ik je elk jaar een nieuwe schrijf.

Dankbaar ben ik voor jouw steun en warmte die ik in het afgelopen jaar mocht ontvangen  – en misschien wel meer dan ooit nodig had. Ik ben niet alleen dankbaar dat ik altijd bij je terecht kon en kan, maar ook trots op jou. Ondanks je aanvankelijke reserves (van wie dacht je dat ik dat schrijftalent had?) heb jij je in een nieuw en spannend avontuur gestort. Ik verheug me al op het eindresultaat, maar hoop dat je eerst uitgebreid zult genieten van het schrijfproces en van het opnieuw inkleuren van door de tijd enigszins verbleekte herinneringen.

Je mag dan een jaar ouder geworden zijn, je energie, helderheid van geest, gevoel voor humor en gezondheid zijn dat niet en ook daar ben ik enorm dankbaar voor. En ik hoop en wens dat er in dat opzicht in je nieuwe levensjaar niets zal veranderen. Dat ik volgend jaar weer een brief mag schrijven met ongeveer dezelfde strekking; dat zou een mooie traditie zijn, toch?

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, lieve mam.

Chris

4 gedachten over “Brief aan mijn jarige moeder (II)”

  1. Een mooie traditie! Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder en dat jullie er nog lang voor elkaar mogen zijn in goede gezondheid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.